Proje uygulanırken öncelikle zemindeki ısı kayıplarını önleyecek bir izolasyon yapılır. İzolasyon genelde üç aşamadır, zemin mukavemetini artırmak için gerekli durumlarda dördüncü aşama olarak demir ızgara uygulaması yapılabilir.
1 – YALITIM BANDI : Öncelikle zemin çevresine yalıtım bandı uygulanır. Çevre yalıtım bandı uygulaması çok önem arz etmektedir. Yalıtım bandı zemin ısısının diğer yapı elemanlarına geçişini azaltarak zemindeki ısı verimini yükseltecek ve özellikle zemine uygulanacak şapta ısı neticesinde oluşan germe ve çekme kuvvetlerini tolare ederek şapın çatlamasının engellenmesine yardımcı olacaktır. Axem Thermofloor olarak bütün uygulamalarımızda elastometrik kauçuktan yapılmış 10 cm genişliğinde ve uygulama zeminine göre 5 – 10 mm kalınlığında yalıtım bantları kullanmaktadır.
2 – STRAFOR : Yalıtım bandı uygulaması tamamlandıktan sonra bütün zemine strafor döşenir. Strafor EPS’den yapılmış ( Expanded Polistiren Sert Köpük: Petrolden elde edilen, köpük halindeki, termoplastik, kapalı gözenekli, tipik olarak beyaz renkli ) bir ısı yalıtım malzemesidir. Burada dikkat edilmesi gereken husus kullanılan EPS lerin min 3 cm kalınlık ve 30 kg/m³ yoğunluğun altında olmamasıdır. Aksi halde izolasyon daha borular döşenirken yıpranacak hem ısı yalıtımı düşecek hemde boru tutucuları yeterince kavramayarak serme işlemini zorlaştıracaktır. Axem Thermofloor olarak bütün uygulamalarımızda zemin niteliğine göre 3-5 cm kalınlığında ve min. 30 kg/m³ yoğunluğunda EPS kullanmaktayız.
3 – NAYLON BRANDA VEYA NP SİSTEMİ : Strafor döşeme işlemi tamamlandıktan sonra üzerine naylon branda serilir. Serilen naylon branda straforu koruyacağı gibi ısı ve özellikle katlar arası ses yalıtımı yapmaktadır. Kullanılan naylon branda PE den yapılmıştır ve min 0,2 mm kalınlıgında olmalıdır. Bazı uygulamalarda naylon branda yerıne kabartmalı straforlar kullanılarak uzerıne NP (noppensystem) plakalar gecirilir. NP Plakalar PS folyodan yapılmıştır. Strafora geçerek kayma yapmasını önler. Isı yalıtım ve mukavemet değeri cok yüksek olduğu gibi en önemli avantajı tutucu yapısı ile boru sabitleştirici aparatların kullanımını ortadan kaldırarak zaman ve işçilikten tasarruf sağlamasıdır.
4 – DEMİR IZGARA : Eğer uygulama yapılacak zemin alanı çok geniş ve ağır yükler altında kalacaksa Örn : Araç parkı, alışveriş merkezi, okul, hastane, fabrika v.b. izolasyon üzerine demir ızgara da döşenmelidir. Demir ızgara borular üzerine dökülecek olan şap mukavemetini artıracak ve oluşabilecek kırılmaları engelleyecektir.